· 

Dit zijn de 5 meest voorkomende fouten bij het afvallen

 

1/ Bepaalde voeding helemaal schrappen uit je dieet
Schrap niet zomaar bijvoorbeeld gluten of lactose uit je dieet, tenzij je hier zwaar allergisch voor bent. Door bepaalde producten helemaal niet meer te eten, krijg je hier namelijk juist veel meer zin in krijgt dan normaal. Dit kan er vervolgens tot leiden dat je - tijdens een zwak moment - teveel van eet. Het gevolg: gewichtstoename.

 

2/ Hongergevoel negeren
Als je wilt afvallen is het een goed idee om kleinere porties te maken. Dit betekent niet dat je met honger van tafel hoeft te gaan. Leer dus goed naar je eigen hongergevoel te luisteren en eet niet alleen maar overdreven kleine hoeveelheden. Neem tijdens het eten genoeg de tijd, kauw goed en geef je lichaam 20 minuten de tijd om het signaal door te krijgen dat je genoeg hebt gegeten.

 

3/ Alles in één keer omgooien
Wanneer je een paar kilo kwijt wil, is het belangrijk om gezond te eten en te sporten. Bouw dit langzaamaan op. Je lichaam houdt het namelijk niet vol om van de ene op andere dag ineens op topsport niveau te sporten. Loop dus niet te hard van stapel en pak het stapsgewijs aan.

 

 

 

4/ Slaap inleveren
Gezond koken en regelmatig sporten vraagt heel wat tijd. Grote kans dat je bijvoorbeeld ’s ochtends vroeger opstaat om nog een groepsles mee te pakken of een uitgebreide, gezonde lunch voor te bereiden. Pas wel op dat je hier niet teveel van je slaap voor inlevert. Goed slapen is ontzettend belangrijk, en al helemaal als je probeert af te vallen. Als je te weinig slaapt raken je honger- en verzadigingshormonen in de war, waardoor je meer gaat eten en minder snel door hebt dat je vol zit. 

 

 

 

5/ Een sport kiezen op basis van het aantal calorieën dat je ermee verbrandt
Kies een sport niet op basis van het aantal calorieën dat je ermee verbrandt, maar kies iets waar je echt plezier in hebt. Afvallen en gezond leven moet natuurlijk wel leuk blijven, anders hou je het nooit lang vol.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Silvia (zaterdag, 29 september 2018 19:27)

    Ik ga 1 oktober van start, dan doe ik gelijk die afslank behandeling!! Lets do it