· 

Feit of fabel: 's ochtend water met citroensap drinken helpt bij afvallen

Citroenwater zorgt ervoor dat een deel van de giftige stoffen in je lichaam wordt afgevoerd. Door het in de ochtend op een nuchtere maag te drinken, ondersteunt het sap het natuurlijke ontgiftingsproces van je lichaam. Dit principe werkt proportioneel, dus hoe meer citroenwater je drinkt, hoe meer je het gewichtsverlies versnelt. Wat overigens niet betekent dat je er liters van moet drinken, maar zo'n 2 à 3 glazen verdeeld over de dag zijn een goede natuurlijke ondersteuning van je spijsvertering en darmkanaal.

 

Als de dikke darm niet goed wordt gereinigd, kunnen afvalstoffen zich opbouwen en bijdragen aan overgewicht. Door regelmatig citroenwater te drinken ontdoe je de darmen van de afvalstoffen waardoor ze hun werk beter doen. Wanneer de darmfunctie optimaal werkt, bevordert dit automatisch ook de spijsvertering, waardoor je zult merken dat gewichtsverlies bevorderd wordt.

 

Ook fijn; doordat citroen het vezel pectine bevat, krijg je een verzadigd gevoel bij het drinken van het sap. De combinatie van het hongergevoel verminderen met het afvoeren van afvalstoffen en bijdragen aan de spijsvertering, zorgt dat het drinken van citroenwater dus inderdaad helpt om gewichtsverlies te versnellen. Verwacht geen kilo's gewichtverlies enkel omdat je citroenwater drinkt, maar zie het als een veilige ondersteuning van het afvalproces.

 

Advies: drink het sap door een rietje, om het tandglazuur te beschermen tegen het zuur.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Celine (zaterdag, 05 januari 2019 15:16)

    Goed om te weten! Ik ga het proberen :)