· 

Wat is Baby Botox, en waarom zou je hiervoor kiezen?

Botox en fillers mogen dan veilig zijn verklaard voor cosmetische ingrepen, toch is lang nog niet iedereen ervan overtuigd. Wil je het toch voorzichtig uitproberen? Misschien biedt baby botox dan uitkomst.  Wat voor verschil kan het maken en welke ' brengt het met zich mee. 'Botox is geen spannende behandeling meer, een op de zesendertig vrouwen in Nederland heeft inmiddels een cosmetische behandeling gehad. Tien jaar geleden lag er nog een taboe op, nu is de vraag eerder: "Wie is jouw arts?" En ja, veel bekende acteurs en modellen doen ook aan ieniemienie Botox, maar die staan bekend om hun #NoTraceFace. Het is heel natuurlijk gedaan.' Naast injectable behandelingen is het verzorgen van je huid natuurlijk ook van groot belang. Hoe fijn dat alle producten van The Swan Beauty Center gecreëerd zijn door cosmeceutical merk Decaar dat gebaseerd is op de jarenlange ervaring en kennis. Deze producten en bijbehorende behandelingen zorgen voor langdurige huidverbetering van binnen uit.

'We behandelen bij The Swan diverse dames met hele kleine halve eenheden, zodat de expressie in het gezicht blijft'

 

Wat is baby botox precies en hoe verschilt het van gewone Botox?


'Baby botox is niets anders dan reguliere botulinetoxine (Botox), maar dan in een kleinere hoeveelheid. De meeste cosmetisch artsen in Nederland werken met zones. Een zone botox staat ongeveer gelijk aan 20 eenheden. Bij baby botox wordt ongeveer de helft ingezet, 10 eenheden dus. Bij The Swan Beauty Center werken we echter niet met zones, maar met die eenheden. Want zelfs baby botox (of wel 10 eenheden) is voor sommige mensen al te veel. Zo kan 6 eenheden al voldoende zijn bij een frons of zelfs maar 4 eenheden voor een wenkbrauwlift. Om Botox natuurlijk te houden – en niet zo’n frozen forehead te krijgen – moet jouw arts kijken naar hoe jouw spieren werken en hoeveel jij nodig hebt om een natuurlijk effect te krijgen. Wij behandelen diverse dames zelfs met hele kleine halve eenheden, zodat de expressie in het gezicht blijft, maar de lijnen toch niet te diep worden.'

 

Wat doet het precies met je huid op de korte en op de lange termijn?


'In principe wordt Botox meestal in de spier geïnjecteerd en blokkeert daar de zenuwen die normaal gesproken je spieren berichten iets te doen. Hierdoor "vouwt" de huid minder, waardoor rimpels verzachten of verdwijnen die in de huid blijven staan. Na drie maanden krijgt de spier weer bericht en gaat deze dus als vanouds aan het werk. Om het effect van Botox te behouden moet je de behandeling dus herhalen. Een andere werking van Botox is op de zweetkliertjes. Heb je last van overmatig zweten in je oksels? Dan wordt daar de botox in de huid geïnjecteerd. Hierdoor werken deze kliertjes circa zes maanden niet en kun jij al je gekleurde jurkjes aan zonder zweetplekken.'

De "No TraceFace" is nu denorm – eennaturel, frisselook met zachtelijnen in hetgelaat

 

Waarom is baby botox nu populair?


'De Amerikaanse trend dat iedereen er strak uitziet, maar wel op elkaar gaat lijken, dat is echt passé. Rimpels hoeven ook niet meer helemaal weg, de lichte en speelse lijnen geven juist karakter. Vergeet strakke voorhoofden en net te ver uit elkaar staande wenkbrauwen. No trace, dat is de norm.'

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0