· 

Is Hyaluronzuur in Profhilo, natuurlijk of niet?

Is Hyaluronzuur in Profhilo, Natuurlijk of Niet?

Ons lichaam bevat van nature hyaluronzuur. Dit is opgeslagen in ons bindweefsel, de huid en het zenuwstelsel. Het is een suikermolecuul wat gek is op water. Hierdoor zorgt het voor een gehydrateerde huid en soepele gewrichten.

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die verantwoordelijk is voor de vochtopname in de huid – één gram hyaluronzuur houdt namelijk tot maar liefst één liter water vast. Naast deze vochtregulerende eigenschap zorgt het voor soepelheid en elasticiteit van de gezichtshuid, zodat de huid zachter, gladder en stralender oogt. Gevolg is dat fijne lijntjes en rimpels worden verzacht.

Prettig om te weten: hyaluronzuur is geschikt voor ieder huidtype, waaronder een (allergie)gevoelige, en zelfs naar rosacea neigende huid.

Hyaluronzuur en huidveroudering: hoe werkt het anti-aging?

Naarmate we ouder worden neemt het vermogen van het lichaam om hyaluronzuur (en collageen en elastine) te produceren en te vernieuwen af. Wanneer de huid minder hyaluronzuur aanmaakt, resulteert dit in het verslappen en uitdrogen van de huid en het verduidelijken van fijne lijntjes en rimpels. Door de krachtige hydraterende eigenschappen, helpt hyaluronzuur om de effecten van huidveroudering af te remmen en te repareren.

  • Hyaluronzuur voorziet de huid van de perfecte dosis vocht;
  • vervaagt fijne lijntjes en rimpels;
  • maakt de huid soepeler en steviger;
  • versterkt het beschermlaagje van de huid;
  • is ontstekingsremmend, waardoor (acne)wondjes sneller helen;
  • wapent de huid met antioxidanten.

Wat doet Profhilo voor mijn huid?

Profhilo is een behandeling met hyaluronzuur. Zoals u hiervoor heeft gelezen, is het duidelijk dat dit voor ons een volledig natuurlijke stof is. Ons lichaamseigen hyaluronzuur wordt continu aangemaakt en binnen 24 uur weer afgebroken. Helaas neemt de aanmaak af naarmate we ouder worden. Een behandeling met Profhilo bestaat uit een hoge dosis van 64 mg ultrapuur hyaluronzuur. Omdat dit hyaluronzuur langwerkend is, kan het langer (28 dagen) haar werk doen. Dankzij de unieke bewerking van het hyaluronzuur waar Profhilo uit bestaat, wordt ook de aanmaak van collageen (stevigheid) en elastine (elasticiteit van de huid) sterk verbeterd en krijgt de huid een prachtige glans.

De werking van Profhilo is te danken aan het feit dat het de aanmaak van collageen en elastine stimuleert. De huid wordt stevig in de verschillende huidlagen. Hiermee is dit de enige injectable-behandeling die deze eigenschap heeft. Daarom is het ook niet gek dat Profhilo in 2016 de Aesthetic Awards gewonnen heeft voor het meest innovatieve product.

Maar hyaluronzuur zit toch in veel beauty producten?

Hyaluronzuur wordt in veel verschillende vormen van beautyproducten en -behandelingen gebruikt. In crèmes wordt dit vaak toegevoegd om de bovenste laag van de huid te hydrateren en de droogtelijntjes te verminderen. Dit is enkel werkzaam voor de bovenste laag van de huid en zal niet doordringen tot in de kern van de huid (in tegenstelling tot Profhilo).

Hoe werkt Profhilo ten opzichte van hyaluronzuurfillers?

Bij hyaluronzuur fillers wordt gecrosslinkt hyaluronzuur gebruikt. Dit verschilt van het hyaluronzuur in ons lichaam: de moleculen van het hyaluronzuur in de fillers zijn vaak wat groter en ze worden aan elkaar “geplakt” oftewel gecrosslinkt met een chemisch stofje, waardoor het afbraakproces aanzienlijk wordt vertraagd.  Hoe groter de moleculen zijn en hoe meer het hyaluronzuur gecrosslinkt is, hoe dikker de filler is en hoe langer deze blijft zitten. Dit hyaluronzuur uit fillers heeft als belangrijkste eigenschap het aantrekken van vocht waardoor plaatselijk volume gecreëerd kan worden en werkt minder sterk op huidverbetering.

Door de werking van kleine en grotere moleculen en het niet chemisch gebonden hyaluronzuur zorgt het natuurlijke hyaluronzuur van Profhilo® voor verbetering van de kwaliteit van de huid. De behandeling kan ingezet worden in het gezicht, de hals, het decolleté en de handen. Steeds meer artsen behandelen ook andere lichaamsdelen met het product.  Er worden twee behandelingen met een maand tussenpose geadviseerd voor een optimaal resultaat. Na deze start raden wij aan om ieder half jaar een herhaalbehandeling te ondergaan om het resultaat van de behandeling te behouden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0