· 

Tips en behandelingen tegen roodheid in het gezicht!

Rode vlekken in je gezicht: de een lijkt er nooit last van te hebben, de ander lijkt er nooit vanaf te komen. Gelukkig zijn er manieren om de roodheid in je gezicht te verminderen. We hebben in deze blog de tips van de Huidspecialistes van The Swan beauty center op een rij gezet om roodheid en rode vlekken in het gezicht te verminderen en delen de oorzaak van de rode huid. 

 

Hoe ontstaan rode vlekken in je gezicht?

Roodheid in je gezicht kan door verschillende oorzaken ontstaan. Zo kan je huid verbrand zijn, kun je last hebben van een geïrriteerde huid, maar het kan ook zijn dat adertjes in je gezicht gesprongen zijn, of dat je last hebt van de huidaandoening rosacea. Ook stress kan een rode huid veroorzaken. Lees hieronder welk type roodheid in het gezicht veel voorkomt, en hoe je deze roodheid kan verminderen.

 

Roodheid in gezicht: verbrande huid

Dat een verbrande huid rood is, weten de meeste mensen wel. 'Ook bepaalde medicijnen, cosmetica, geur- en kleurstoffen in combinatie met zonlicht kunnen rode vlekken veroorzaken. En pas op met citroen. Dat kan zorgen voor rode uitslag of zelfs brandplekken en blaren'.

 

Behandelen: Je kunt roodheid in je gezicht verminderen en voorkomen als je weet waar voor jou de oorzaak ligt. Om roodheid als gevolg van blootstelling aan de zon te voorkomen, is het heel belangrijk om een goede zonnebrandcrème te gebruiken en elke dag een dagcrème met spf te smeren. 

 

Roodheid in gezicht: geïrriteerde huid

Je huid kan geïrriteerd raken door bepaalde cosmeticaproducten. 'Dat kan bijvoorbeeld komen doordat je de laatste tijd te veel en te veel verschillende producten hebt gebruikt.' Ook kan het zijn dat je allergische reactie krijgt van cosmetica en daardoor rode vlekken of een rode, droge huid krijgt. 'Dat laatste komt bij slechts 10 procent van de mensen voor. Je kunt het beste naar een dermatoloog gaan om te kijken of je echt allergisch bent en welke ingrediënten je het best kunt vermijden.' Allergische reacties kunnen ontstaan door make-up, huidverzorgingsproducten, tandpasta, was- en schoonmaakmiddel. Maar het kan ook ontstaan door bepaalde planten en geurdiffusers.

 

Behandelen: heb je last van een geïrriteerde of gevoelige huid?

Probeer dan cosmeticaproducten zonder irriterende ingrediënten als parfum en alcohol te gebruiken, en gebruik een dagcrème speciaal voor de geïrriteerde huid. En bekijk de houdbaarheidsdatum van die producten ook goed. Veel producten gaan minder lang mee dan je denkt.

 

Roodheid in gezicht: verwijding van de bloedvaatjes

'Rode vlekken in je gezicht kunnen ook ontstaan door verwijding van de bloedvaatjes in je gezicht. Hierdoor ontstaat een verhoogde doorbloeding en het bloed onder je huid geeft de rode vlekken'. 'Stress kan ook voor meer doorbloeding zorgen, waardoor er rode vlekken ontstaan op de huid', voegt ze eraan toe.

 

Behandelen: bij roodheid door stress is het allereerst van belang om de oorzaak aan te pakken en je stress te verminderen. Als je merkt dat je last hebt van gesprongen bloedvaatjes (ook wel couperose genoemd), dan kun je overwegen om bij een dermatoloog deze zones te behandelen met laser of LPL.

 

Roodheid in gezicht: rosacea

Bepaalde huidaandoeningen als psoriasis, eczeem, acne en rosacea kunnen ook voor roodheid in je gezicht zorgen. Rosacea is een huidaandoening waarbij je een rood gezicht krijgt of waarbij bultjes en puistjes op het gezicht komen, denk hierbij aan je neus en wangen. Het kan een beetje op acne lijken, maar de heftigheid van rosacea verschilt per persoon.

 

Behandelen: komt de roodheid in jouw huid door rosacea, dan is het verstandig om milde cosmeticaproducten te gebruiken. Je huid reageert namelijk gevoelig op cosmetica. Zorg wel dat je je gezicht goed reinigt, bijvoorbeeld met de PH Balacing lotion van Decaar of een uktrasonische gezichtsreiniger, en een moisturizer aanbrengt voor de gevoelige huid. We hebben deze producten bij The Swan en kunnen je hierin adviseren. Er zijn ook speciale cosmeticaproducten die de rosacea tegengaan. 'Je kunt ook contact opnemen met een dermatoloog, die je bepaalde antibiotica voor kan schrijven. Verder raden we de Algae peeling aan van Decaar dit is een combinatie van algen, kruiden en perfluorcarbon wordt beschouwd als de meest geavanceerde en effectieve combinatie voor het behandelen van verschillende huidproblemen. De microvezels van het peelingpoeder penetreren de huid en verhogen daar de doorbloeding en de productie van nieuwe cellen. Aangezien deze cellen zich in de verhoornde huidlaag bevinden, kan de Decaar juist gebruikt worden voor de gevoelige en de couperose huid. Door afname van de verhoornde cellen wordt roodheid verminderd. 

 

Wat is een musthave product voor thuis tegen een rode huid?

Het Rosalieve Redness Reducing Complex is een eigen formule ontwikkeld door Jan Marini waarop patent is aangevraagd. Het is het allereerste product van Jan Marini dat ontworpen is met overmatige roodheid. De eerste wetenschappelijke onderzoeken laten goede resultaten zien. Jan Marini Rosalieve Reducing Complex Reken af met ongewenste roodheid in je gezicht. Rosalieve bevat een unieke, nieuwe formule het "Rosalieve Redness Reducing Complex". De unieke formule bevat een formule op basis van azelainezuur, groene thee, haver en rode en witte thee extracten. Deze combinatie geeft een effectieve vermindering in de roodheid in het gezicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0