Pressotherapie

Het Pressotherapie apparaat is ontworpen specifiek op het gebied van het combineren van de functies ontbinding en afvoeren van vet, lymfedrainage en therapie om de weefsels met behulp van massage te versterken. Het pak is verwarmd en geeft een aangename omgeving waarin stevig gemasseerd kan worden.

De verschillende compartimenten blazen zich in een bepaald patroon op en lopen vervolgens weer leeg. De bijzondere werking van het apparaat stimuleert de lymfen en bevordert de afbraak en afvoeren van de vetten en de afvalstoffen uit het vetweefsel.

De warmte heeft een directe werking op de structuur van de vetten. Het stimuleert de huid, bevordert de lymfewerking en activeert de stofwisseling. Het versnelt na cavitatie en cryolipolyse de afbraak van vetcellen en vermindert hun aantal. De bloedstroom wordt versneld en de spieren versterkt. De energie die wordt opgewekt door de warmte zal de bloeddruk verminderen en de spieren ontspannen. De huid wordt gladder en elastischer.


Pressotherapie maakt gebruik van een technische behandelmethode die de circulatie in lymfe- en bloedvaten efficiënter maken, waardoor deze continu de huidoneffenheden zoals cellulite, lokale vet- en vochtophoping bestrijden.
Een rustige en zachte massagetechniek om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Tijdens de druk worden de lymfevaatjes geopend en daarna krijgen ze de gelegenheid om weer te sluiten. Zo worden de afvalstoffen uit het weefsel verwijderd.

Lymfesysteem

Een goed functionerend lymfesysteem speelt een uiterst belangrijke rol in ons immuunsysteem en zorgt het voor de afvoer van afvalstoffen. Lymfe, het vocht dat door de lymfevaten loopt, haalt ziektekiemen en afvalstoffen uit het lichaam. Lymfedrainage is een zeer effectieve manier om het afweersysteem te versterken, om spanningen kwijt te raken, om overtollig vocht af te voeren. Een slecht functionerend lymfesysteem heeft ook negatieve invloed op de vetverbranding (stofwisseling) wat betekent dat er meer vet opgeslagen wordt en afvallen dus moeilijker maakt. Een lymfedrainage zorgt ervoor dat de lymfecirculatie tot tien maal sneller gaat stromen dan normaal. Deze behandeling heeft een ontspannend effect en zorgt ervoor dat de huid er beter en gezonder gaat uitzien. Ook vermindert het stress en chronische vermoeidheid.

De vele voordelen van pressotherapie kunnen uitzonderlijk zijn.

 • Stimulatie van de bloed-en lymfecirculatie
 • Verwijderen van afvalstoffen/reiniging van het lichaam
 • Versteviging en verhoogde elasticiteit van de huid
 • Snellere afvoer van lichaamsvet
 • Activeert de stofwisseling
 • Vermindering van cellulite en lokale vetophopingen
 • Afvoer van vochtophoping/oedeem
 • Meer kcal verbranden door de infrarood functie
 • Vermindering van stress, vermoeidheid, lusteloosheid
 • Vermindering van rusteloze en/of pijnlijke benen
 • Verlichten van (spier) pijnen
 • Meer energie
 • Een zeer ontspannen verwen moment voor jezelf, zowel je innerlijk als uiterlijk
 • Tijdens een behandeling van 30 minuten verbrand je ongeveer 500 à 600 kcal

Infrarood

 

Infrarood stimuleert de cellulaire stofwisseling, zorgt voor cel vernieuwing en helpt de goede werking van het zenuwstelsel te herstellen. Ontgift het lichaam. Door een te hoog niveau van stress en toxiciteit (giftigheid) wordt het natuurlijke vermogen van het lichaam om te genezen aangetast. De infrarood geeft cellen weer een boost die dit nodig hebben. De stofwisseling zal verbeteren en het bevordert de bloeddoorstroming. Infrarood zorgt voor een betere vetverbranding door warmtestralen die tot 4 cm onder de huid binnendringen. De verbeterde bloedsomloop helpt pijn te verlichten en huid- en spierweefsel te revitaliseren. Het is bijna alsof de batterij van ons lichaam wordt opgeladen. De infrarood bevordert de ontspanning van de spieren en maakt spieren en gewrichten soepeler en flexibeler. Je vitaliteit neemt toe en je krijgt weer energie.

Cellulite

Cellulite begint met een verslechtering van de bloedcirculatie. De voedingsstoffen die bestemd zijn voor de cellen worden niet meer (zoals voorheen) regelmatig aan- en afgevoerd, maar zij hopen zich op in de zones tussen de vetcellen. Deze ophopingen zorgen voor een bepaalde ‘spanning’ die ‘oedeem’ wordt genoemd. De huid voelt gespannen en gezwollen aan. De haarvaatjes worden samengedrukt wat de bloedcirculatie niet ten goede komt. Het gevolg is dat vocht wordt vastgehouden. De cellen worden gecomprimeerd en de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen wordt bemoeilijkt. De cellen gaan in groepjes ‘samenklonteren’. Dit resulteert in de ‘balletjes’ of ‘knopen’ die je onder het huidoppervlak voelt. De afstand tussen de cellen wordt verkleind en hierdoor vermindert de bloedcirculatie nog meer. Het proces van de natuurlijke vetafvoer stagneert, waardoor er een sinaasappelhuid ontstaat.

Pressopak

 

Het Pressopak, een apparaat met een groot aantal nieuwe mogelijkheden, vergeleken met de reeds bestaande. Het biedt verschillende luchtdrukmassages (lymfedrainage, afslanken en welness) te combineren met een krachtige onderhuidse verwarming door infraroodstralen die de volledige probleemzone doordringen.
Je wordt ingepakt in een press-pak (losse mouwen, broek en romp deel) dit pak is aangesloten op het lymfedrainage apparaat. Het apparaat zorgt doormiddel van lucht in een vooraf bepaalde ritme en volgorde voor drainage van overtollig lymfe – afval vocht. Het is een zeer effectieve en tevens zeer prettige behandeling met een gevoel van ontspanning.

Behandeling wordt afgeraden bij hemofilie, trombose, hart problemen.

Elektropads Spierstimulatie

 
De elektropads worden voor u in het pressopak gaat bevestigd, deze zullen tegelijkertijd aan gaan. De pads die op je lichaam worden bevestigd geven lichaamseigen trillingen af. De Elekro training wordt ook wel Human Frequency Technologie genoemd. De nauwkeurige en talrijke wisselende trillingen zorgen voor een gerichte en accurate spierstimulatie die aanzienlijk meer spiervezels zal activeren dan met normale sportieve activiteiten mogelijk zou zijn.

 

Onze spierstimulerende behandeling is gelijk aan een traditionele work-out. Het is een perfecte uitkomst voor mensen die niet kunnen of willen of mensen die juist extra intensief willen trainen. Om welke reden dan ook. Met de elektropads train je je lichaam op een gerichte manier, zonder je te hoeven inspannen. De electro pads geven een electrische spanning af die tot diep in de spiervezels doordringt. Waar topsporters "maar" 45% van hun spiervezels aanspreken tijdens het sporten, is dat bij de Elektropads tot maarliefst 90%. Dit zorgt voor verbluffende resultaten in een korte periode. Onze behandelingen vindt altijd plaats onder deskundige begeleiding van onze specialisten.