Dermapen

De huid heeft door invloeden van buitenaf veel te verduren. Denk bijvoorbeeld aan zonlicht, uitlaatgassen en airconditioning, maar ook roken, voeding en een tekort aan vocht spelen parten in hoe lang dat fijne gladde velletje blijft. Naarmate we ouder worden verliest de huid zijn stevigheid. Collageen en elastine in de huid nemen af en er ontstaan rimpeltjes of vlekjes (bij invloeden zoals het zonlicht). Ook mensen met acné (in méér of mindere mate) is één van de oorzaken van de ontsierende littekens en/of pigmentvlekjes op de huid. Al het bovenstaande is prima te behandelen met de DermaPen.

Wanneer komt u in aanmerking voor een behandeling met de DermaPen? Hieronder zetten we de indicaties op een rij:

  • Rimpels – Fijne lijntjes
  • Huidelasticiteit- Collageen boost
  • Acné – Littekens
  • Beschadigde huid na blootstelling aan de zon
  • Pigmentvlekken

 

Bij therapie met de DermaPen wordt gemaakt van microchirurgische naaldjes. Een andere naam voor deze behandeling is Collageen Inductie Therapie (C.I.T.) genoemd, omdat het de huid stimuleert nieuw collageen en elastine aan te maken door duizenden microscopisch kleine gaatjes in de huid te ‘rollen’. Daarnaast wordt er tijdens deze behandeling een substantie op uw huid gesmeerd die tot 200 keer beter opgenomen wordt door de huid als deze gaatjes in de huid zijn aangebracht. De actieve ingrediënten kunnen zo beter tot de huidlagen doordringen en hun werk doen. De huid wordt steviger, gladder en gezonder met als gevolg dat rimpels verminderen en fijne lijntjes vervagen danwel verdwijnen. De DermaPen kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld pigmentvlekken te behandelen door de speciale serums te gebruiken

 

Medische DermaPen

 

Voor een optimaal resultaat kan een behandeling met de medische DermaPen uitgevoerd worden. Het verschil tussen een normale en de medische DermaPen is de lengte van de naaldjes. Met de medische DermaPen worden langere naaldjes in de huid gerold wat uiteraard een groter effect heeft op het behandelde gebied. De behandeling wordt uitgevoerd door ervaren huidtherapeute. Daarna wordt de feitelijke behandeling uitgevoerd. Soms zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat met een tussenpose van 2 tot 6 weken. Deze behandeling is zeer geschikt voor het verbeteren van de verouderde- en zon beschadigde huid, een grauwe huid, een verslapte huid, (acné)littekens, rimpels en lijntjes in gezicht en decolleté en striae & striemen.

Afhankelijk van uw huidtype en de conditie van uw huid kan met de Dermapen kan gekozen worden voor verschillende dieptes. Deze varieert van 0,3mm tot 3,0 mm. De Dermapen kunnen ook worden toegepast in beauty salons, maar let op! Beautysalons en schoonhuidspecialisten mogen de behandeling niet dieper uitvoeren dan 0,5 mm in tegenstelling tot de huidtherapeut.