mESOTHERAPIE

In de loop der jaren wordt onze huid slapper en minder elastisch. Het is een verouderingsproces waar we niet aan ontkomen. Het verslappen van de huid is een normaal en natuurlijk proces. De verslapping van de huid wordt veroorzaakt door de afbraak van de collageenvezels (een belangrijk onderdeel van het bindweefsel van onze huid, zie het als een soort lijm die het weefsel bij elkaar houdt). Hoe snel deze afbraak verloopt is deels genetisch bepaald en deels afhankelijk van externe factoren zoals levensstijl. Tijdens het huidverouderingsproces neemt tevens de lichaamseigen productie van hyaluronzuur af. Hierdoor verliest de huid haar stevigheid en elasticiteit, zij wordt slapper en er ontstaan rimpels.
Bij beginnende huidverslapping, maar ook bij een huid die al in een verder stadium verslapt is kunnen we met Mesotherapie deze verslapping (deels) herstellen. Door Mesotherapie toe te passen krijgt u een vollere huid, worden fijne lijntjes verminderd en krijgt u uw glow terug.


Wat is Mesotherapie?
Bij een Mesotherapie behandeling wordt er gebruik gemaakt van een cocktail met hyaluronzuur. Hyaluronzuur speelt een belangrijke rol in het op peil houden van de huid conditie. Het bindt vocht in de huid waardoor deze wordt gehydrateerd. Dit zorgt er voor dat de huid fris, stevig en gezond blijft. Een slapper geworden huid krijgt zijn vitaliteit en stevigheid terug met Mesotherapie.

Hoe wordt Mesotherapie toegepast?

Mesotherapie kan worden toegepast voor het gezicht, de hals en het decolleté. Tijdens de behandeling wordt er middels kleine prikjes in uw huid een cocktail ingebracht wat bestaat uit hyaluronzuur en een rijke samenstelling aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en eiwitten. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar waardoor de behandeling zo goed als pijnloos wordt ervaren.

Het resultaat

Het effect van een Mesotherapie kan maandenlang aanhouden. Dit heeft uiteraard te maken met de gezichtsverzorging thuis en factoren zoals levensstijl. Om het resultaat blijvend te behouden, adviseren wij om de Mesotherapie behandeling 1 x per 3 maanden te herhalen (nadat u de aanbevolen kuur heeft voltooid).

Een stevige huid, beter voorkomen dan genezen

Zoals altijd geldt ook in het geval van huidverslapping dat voorkomen beter is dan genezen. Aan huidverslapping ontkomt niemand omdat het nu eenmaal bij het ouder worden hoort. Maar een gezond eetpatroon (gezonde voeding (geen / weinig suiker), niet roken, matigen met alcohol) en een goede bescherming van de huid tegen de zon kunnen het proces vertragen.