Kybella

Met Kybella (in Nederland ook Belkyra genoemd) pakken we het probleem van de 'onderkin' aan. Wanneer we deoxycholinezuur injecteren in het vetweefsel van de onderkin, dan maakt het de daar gelegen vetcellen kapot. Eenmaal kapot, kunnen de vetcellen geen vet meer opnemen en neemt het volume van de onderkin af. Belkyra is een synthetische variant van de stof deoxycholinezuur. Een stof die van nature aanwezig is in ons lichaam. Het zuur zorgt ervoor dat plaatselijk vet wordt afgebroken en geabsorbeerd. Daarnaast zal de huid ook verstrakken op die locatie.

Grote kans dat je nog nooit van Belkyra (in de VS is het bekend onder de productnaam Kybella) hebt gehoord. Niet zo vreemd: dit stofje, dat net als botox wordt geïnjecteerd, is relatief nieuw en is sinds vorig jaar goedgekeurd voor de behandeling van overtollig submentaal vet in Nederland. In de VS wordt Belkyra al sinds 2015 veel toegepast in cosmetische klinieken met verbazingwekkende resultaten.

 

Stoor jij je aan die vervelende onderkin? Je bent hierin niet alleen. Een recent onderzoek liet zien dat 67% van de mensen zich stoort aan de ‘volheid’ van de onderkin. Deze volheid bestaat meestal voor een groot deel uit vetweefsel. Er zijn een aantal redenen waarom vetweefsel ter plaatse van de onderkin toeneemt: namelijk genetisch, gewichtstoename en/of veroudering.

Met Belkyra kunnen we dit probleem aanpakken. Wanneer we deoxycholinezuur injecteren in het vetweefsel van de onderkin, dan maakt het de daar gelegen vetcellen kapot. Eenmaal kapot, kunnen de vetcellen geen vet meer opnemen en neemt het volume van de onderkin af. Belkyra is een synthetische variant van de stof deoxycholinezuur. Een stof die van nature aanwezig is in ons lichaam. Het zuur zorgt ervoor dat plaatselijk vet wordt afgebroken en geabsorbeerd. Daarnaast zal de huid ook verstrakken op die locatie.

 

Zoals op de foto afgebeeld word de onderkin gemarkeerd met punten. Er worden zo'n 15 a 20 gezet, wat in totaal zo'n 20 minuten in beslag neemt. In tegenstelling tot botox - waarbij de resultaten maximaal een half jaar zichtbaar zijn - is het effect van Kybella permanent. 

 

Voor de introductie van Kybella was een chirurgische ingreep zoals een onderkin liposuctie of een halslift de enige oplossing. Zonder in het lichaam te snijden was het niet mogelijk om op een effectieve manier overtollig vet in de onderkin weg te halen.

 

Met de komst van Kybella kunnen wij uw onderkin met een paar simpele injecties doen verdwijnen, en wat het helemaal bijzonder maakt is dat de resultaten blijvend zijn. Een relatief veiligere en simpelere manier om de onderkin te behandelen dus!