INTIMATE DRYNESS

Voor het ontstaan van een droge vagina, bestaan verschillende redenen. De belangrijkste is de overgang. Tijdens en na de menopauze hebben vrouwen te maken met veel hormoonveranderingen. Denk aan verminderde aanmaak van het hormoon oestrogeen, ook in de slijmvliezen en het bindweefsel rondom de vagina. Hierdoor wordt de huid van de vagina dunner, droger en gevoeliger. Dit wordt vulvovaginale atrofie genoemd.

 

 

Ook tijdens een zwangerschap of na een bevalling, kan er veel veranderen in de hormoonhuishouding. De hoeveelheid vaginaal vocht kan afnemen. Ook kunnen stress en bepaalde medicijnen, zoals de anticonceptiepil en antidepressiva, vaginale droogheid veroorzaken.

 

Ten slotte kan de vagina gevoeliger worden voor vaginale infecties en droger worden. Dat laatste kan tijdens het vrijen als vervelend en pijnlijk worden ervaren. De klachten kunnen ook zorgen voor bloedverlies en stressincontinentie. Door middel van de Injectables van Stylage Desiral helpen we u graag van deze klachten af.

 

DESIRIAL®, van Laboratoires Vivacy uit Parijs (de makers van STYLAGE) is ’s werelds eerste behandeling voor vrouwen die lijden aan vaginale droogheid en andere symptomen die verband houden met vulva-vaginaal volume verlies. DESIRIAL® verbetert de hydratatie, de elasticiteit, en de gevoeligheid van het vulvovaginale gebied. Het slijmvlies van de vaginawand wordt minder droog en soepeler. DESIRIAL® PLUS is een dikkere gel en wordt ingezet als filler en bedoelt voor rejuvenatie van de labia majora, de grote schaamlippen.